syksyn lempparit

Syksy on oikeesti ihan parasta aikaa ! Ei oo liian kuuma eikä liian kylmä. Just sopiva, tykkään kovin. Ihan eri tavalla kiinnostaa viedä koiraakin ulos ja lähteä seikkailemaan vaikka keskustaan. Sain hippusen inspiraatiota Tanjan postauksesta ja päätin väsätä oman syksyfiilistelyn. Nää on ehkä sellasia mitä itellä on nyt menossa, mut ehkä joku näist saa vinkkii itelleenki.

Lue kirjaa. Sain postissa just julkastun kirjan portsareista. Kyllä, portsareista eli vahtimestareista näin hienommin sanottuna. Tuo Yön Sankarit - kasvoja punaisen köyden takaa on tosi addiktoiva ja koitan vähä jarrutella omaa lukemista, koska muuten käy niin, et tuo on koluttu muutamassa päivässä. Tuossa opuksessa on erilainen näkökulma ja se tekee siitä mielenkiintosen, ei ainakaan oo ennen tullu mitään vastaavaa eteen. Nostan hattuu portsareille ja kirjan takaa löytyville miehille Teemu Potapoffille sekä Julius Konttiselle. Ja ainaha on hyvä vaihtoehto vaik lueskella Potterit uudestaan läpi, ne ei kulu.


Polta kynttilöitä. Klisee, tiedän, mut se vaan nyt sattuu kuulumaan syksyyn samalla tavalla, ko lumi talveen. That's it. Ei se vaadi sen enempää selittelyjä. Kynttilät luo kivan fiiliksen.

Tuijottele sarjoja tai leffoja. En kuitenkaan suosittele täysin sisällä homehtumista, mut syksyllä tuppaa satamaan jonkin verran ja sellaset päivät on buenoja vaikka Netflixin tarjontaan tutustumiseen. Omasta puolesta voin suositella esimerkiksi Marvelista diggaaville Agent Carteria ja about miun ikäsille fiilistelyn vuoks Ankronikkaa (Ducktales). Itehän varmaan syksysinä leffailtoina sitten uppoudun supersankarien vietäväks.

Askartele ja säästä. Ai että mitä ? Tarina sai alkunsa sillon, ko päätin, et joskus haluun tatuoinnin. Vuosienkaan jälkeen ei oo tatskarahaa kasassa. Siks ostin Tigerista lasisen purnukan ja samaisesta paikasta kirjaintarroja. Tadaa, nyt on säästöpurnukka tatuointii varten. Tavoitteena tää syksy säästellä ja kustantaa itelleen joululahjana vuoden vaihteessa leima. Jos säästäminen jotain huikeeta varten ei inspaa niin askartelu itessään sitten. Esimerkiks tollasten purkkien tuunaaminen, voi väsätä itelleen vaik noita leffailtoja varten karkkipurkin ! Ja voi vaikka tuunata itelleen sekä (poika-/tyttö-/)kaverilleen myös vastaavan ja kutsuu sen viettämään iltaa.


Pelaa videopelejä. Eikun suunta GameStoppiin ja hankkimaan vaikka käytettyä peliä, sillä niitä saa suht halvalla. Pimeneviin iltoihin toimii tietysti parhaiten kuumottavat ja jännittävät konsolimätöt, mut miksei myös aivoja nollaavat tasohyppelyt kaveriporukalla. Ite kävin poistamassa kotiin viimeinki Until Dawnin ja ootan jo innolla sitä hetkeä, ko ehdin (eli uskallan) pelata sitä. Tuohon saa varmasti uppoomaan monia tunteja ja pääsee taas pelkämään henkensä edestä.


Seuraa lätkää. Tää on tätä lätkäkausiaikaa eli parasta myös sen takia. Netistä näkee änäriä tai sitten voi raahautua hallille liigapelien perässä. Toki myös mahis nähdä KHL-pelejä aina, kun Jokerit pelaa tällä puolen rajaa. Jääkiekko on oma lemppari, kun puhutaan penkkiurheilusta ja toivonki, et täl kaudel ehtis mahdollisimman useeseen liigamatsiin katsojan roolissa.

Mene jonnekkin. Jonnekkin eli itellä mielessä tässä kohtaa Sea World, Heureka tai vaikka Kiasma. Toki tuo jonnekkin voi olla vaikka safkapaikka missä oot halunnu käydä jo jonkin aikaa, vaikkapa Splizzeria tai Friends & Brgrs. Joku paikka missä on jotain kivaa tekemistä ja missä ei tuu ihan aina käytyä.

Toivottavasti edes joku sai näistä idean itelleen. Näiden juttujen parissa oma syksy tuppaa kuitenkin pitkälti menemään.

Emmi
10092015

2 kommenttia:

  1. Hei kiva idea toi säästöpurkki, pitäis itekin askarrella joku samantyylinen, vaikka tällä hetkellä ei ookaan mitään tiettyä säästökohdetta :-) Ja kuulostaa mielenkiintoselta toi kirja, otanpa nimen talteen niin voin tutustua siihen joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva kiitos ! :--) jotenki tollanen motivoi enemmän säästämään, kun että yrittäis jättää vaikka tilille aina rahaa jemmaan tai että ostais niitä (yleensä tylsiä) purnukoita valmiina kaupasta.

      Poista

ihan rohkeasti vaan ! :-)